miercuri, 20 aprilie 2016

Prietenia între un bărbat și o femeie...e utopie?


Tot mai des aud păreri despre prietenia între un bărbat și o femeie. E posibil ca motivul să constea în sosirea primăverii? J

În primul rînd trebuie să facem diferență între relații amicale, care presupun conlucrări, proiecte comune și o prietenie, adică faptul că puteți să vă destăinuiți, să petreceți timp împreună, să aveți încredere totală unul în altul. De multe ori, însă, noi preferăm să încurcăm lucrurile.
Deși, credem că, unii bărbați sau femei sunt capabili să prietenească sincer, ne înșelăm. Întotdeauna unul dintre ei așteaptă momentul potrivit ca să-și destăinuie sentimentele față de persoana de sex opus. Sau vă puteți închipui că, un bărbat nu are ce face și adoră să asculte toată pălăvrăgeala unei femei sau cum ea scîncește la orice pas? Sigur că nu. Bărbatul este capabil de asemenea pași doar în cazul în care e îndrăgostit de acea femeie.

Majoritatea psihologilor sunt de părere că, prietenia între un bărbat și o femeie este o utopie. Fiecare dintre parteneri presupune o eventuală relație romantică cu prietenul de sex opus. Fiecare dintre ei neagă faptul că ar putea plăcea mai mult decît în calitate de prieten celuilalt, ceea ce este total greșit.
Bărbații sunt cei care știu sigur ce fel de femeie își doresc alături. Așa că, dacă acceptă o prietenie cu tine, păi ori te place și vrea pe parcurs o relație frumoasă de iubire cu tine sau nu ești genul de femeie cu care și-ar dori să fie restul vieții și te lasă în preajmă cu scop ascuns, adică pentru o aventură de weekend.
La fel, nici o femeie nu are nevoie de un bărbat în calitate de prieten. Dacă ea este liberă, păi se află în căutarea unui iubit, nicidecum a unui prieten. Și chiar dacă, la început acceptă o prietenie cu un bărbat, o face cu speranța că, acesta se va răzghindi pe parcurs și se va îndrăgosti de ea. Aici, iarăși e o logică greșită, fiindcă tot ea e mai predispusă spre îndrăgostire decît el. După aceasta femeia are de suferit de pe urma unei prietenii închipuite.

Și dacă, totuși, vrem să avem un prieten, sigur că ne dorim o persoană: de încredere, plăcută la exterior, inteligentă, să împărtășească idei comune cu alte noastre, ș.a.m.d., păi, ajungem la ideea că, de ce o astfel de persoană să nu fie jumătatea noastră, dar să o cedăm altcuiva?
Nu în zadar bărbatul și femeia au fost creați de sex opus și nu pentru a fi prieteni, ci pentru a trăi sentimente  de atracție, de iubire și pentru a da naștere unei noi generații, iar prietenia aici nu-și are locul.

Însăși percepția prieteniei este una destul de filozofică. Fiecare om prietenește cu persoana în prezența căreia se simte comod și sigur. Iată de ce, fiecare e în drept să decidă dacă să prietenească cu o persoană de sex opus sau nu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu